Saturday, 9 Dec 2023

Mode för barn

Modet för barn har utvecklats precis lika mycket som för vuxna, med skillnad om att här ska kläderna vara så tåliga och praktiska som möjligt, samtidigt som de är fina och snygga att bära. Det kan vara en svår kombination för många, speciellt om barnet är yngre och spenderar mycket tid på förskola.

Att kunna röra sig är viktigt och kläderna bör alltid vara bekväma. Tillverkarna av barnkläder har fått jobba hårt för att hitta en bra balans och idag finns det mängder av fantastiska kläder som faktiskt håller måttet och fyller många smarta funktioner.

Vissa tillverkare och märken har lyckats bättre än andra. Märken som Mini Rodini, Newbie och Polarn och Pyret har blivit mycket populära och föräldrar bokstavligen slåss om de olika plaggen. I Sverige är det främst Polarn och Pyret som har tagit sig upp till högsta topp och har under flera år lyckats behålla första platsen med bravur. Kläderna är mycket lätta att känna igen och består främst av de tydliga ränderna som pryder plaggen. Kedjan startade redan år 1975 och är kända för sin fantastiska kvalitet på barnkläder.

När det kommer till skor är det dock ett annat varumärke som ligger i ledningen, nämligen Kavat. Kavat är ett svenskt varumärke som jobbat hårt för att skapa skor som stöter bort både vatten och smuts, vilket de allra flesta föräldrar uppskattar enormt. Ett stort plus i kanten är att skorna går ner till en mycket liten storlek, vilket har gjort Kavat till ett självklart val för den som precis ska lära sig att gå. En sko från Kavat tål de allra mesta och tack vare den otroliga kvaliteten kan skorna lätt gå i arv.

magazine-o