Tuesday, 23 Jul 2024

Sy egna kläder

Att sy egna kläder är både roligt och mycket givande, speciellt om man lyckas väldigt bra. Idag syns det tydliga trender på marknaden och var och varannan person bär precis samma typ av plagg. För den som vill skilja sig från mängden och känna sig unik i sina kläder är detta ett mycket bra alternativ och det enda som krävs är en symaskin och lite fingerfärdighet.

Vill man göra allt från grunden kan man göra sina egna mönster, men det finns också väldigt många sy-mönster som man kan hämta från internet. I många fall kan mönster kosta pengar, men har man is i magen kan man hitta sajter med helt kostnadsfria alternativ. Vill man inte använda sig av ett mönster kan det även gå bra att välja ett plagg från den egna garderoben som man tycker har bra passform. Kom bara ihåg att alltid utöka mönstret cirka 1-2 centimeter runt om hela plagget, eftersom det kommer att bli en hel del vikande för att få till snygga sömmar.

Naturligtvis går det även bra att sy för hand, men det tar tid och sömmarna blir inte alltid lika starka som när man använder maskin.

magazine-o