Monday, 27 May 2024

Designa egna kläder

För den som gillar att pyssla är garderoben en riktig guldgruva. Här gömmer sig gamla t-shirtar man inte längre använder, skjortor som saknar knappar eller bara känns tråkiga eller byxor som det har gått hål i, men som man ändå inte har slängt. Det finns många roliga och kreativa sätt att använda sig av gamla kläder och med enkla trix kan du ha en ny och fräsch garderob inför sommaren.

Har man tillgång till en symaskin är möjligheterna naturligtvis större, men för många plagg räcker det bra med nål, tråd och möjligtvis en sax. Är plaggen t. ex. skapade i bomull kan man oftast klippa direkt i tyget, utan att behöva sy eller oroa sig för att tyget ska börja tråda sig.

Ett mycket bra exempel på hur du kan göra om kläder är att ta exemplet med trasiga jeans. Tittar du in i majoriteten av alla affärer och nätshoppar kommer du snabbt märka av att slitna jeans är det som gäller. Har du mycket tid över kan du trasa upp jeansen med hjälp av en nål. Detta kan dock vara för pilligt för många och i dessa fall går det även bra att använda sig av sandpapper eller en fil. Vill du ha den trådiga effekten istället för hål är det viktigt att bara de mörka trådarna i jeansen pillas upp eller klipps bort.

Nitar, knappar och dragkedjor, band, resår eller färg. Det går att göra om sina kläder på många olika sätt och internet svämmar över av roliga tips och förslag. Att göra gamla kläder nya är inte bara bra för den egna ekonomin, utan är även bättre för miljön då konsumtionen av nya kläder minskar.

magazine-o