Tuesday, 23 Jul 2024

Klä dig efter kroppsform

Att klä sig snyggt betyder inte bara att man har de dyraste märkeskläderna eller de senaste modet, utan handlar även om att klä sig rätt och klä sig efter den kroppsform som man har. Att använda sig av kläder som inte framhäver kroppen är det största modemisstaget som görs idag och kan lägga på riktigt många kilo om det vill sig illa.

Många kilo på sin kropp behöver naturligtvis inte vara något dåligt, utan kan ibland vara just det som någon strävar efter. Kanske har man en väldigt smal och rak kroppsform och önskar se mer fyllig ut eller så vill man framhäva de kurvor man redan har så optimalt som möjligt. Det vanligaste är dock att många vill klä sig slankare. Svarta kläder har alltid varit ett sätt att förminska en figur, men svart är långt ifrån den enda alternativet.

Innan man går ut i affärerna och börjar köpa på sig plagg är det viktigt att man kommer fram till vilken kroppsform man har och sedan jobbar därifrån. Det lättaste är att ställa sig framför spegeln i underkläder, för att förhindra att plaggen man har på sig lurar ögat. På internet finns det mängder med bra guider att använda sig av och det blir även betydligt lättare att veta vilka plagg man ska leta efter.

Kurvig, timglas, päron, rak eller äpple, vilken form har du? Kom ihåg att alla människor är vackra oavsett vilken kroppsform man har och att det kommer synas tydligt om du trivs i dig själv eller inte. Av denna anledning bör man inte ta rekommendationerna på största allvar, utan även lyssna på magkänslan och klä sig i plagg som man trivs bra med. Guider att klä sig efter kroppsform är dock mycket användbara för nästan alla människor och om guiden inte används för att hitta ett par jeans, kanske den kommer till stor nytta när det är dags att välja finklänning eller en snygg dress till arbetsplatsen.

Går man tillbaka några år i modets historia var nästan alla plagg skapade för smala människor med långa ben. Den som inte var över 170 cm fick snällt se till att ta med sig klänningen eller byxorna till en skräddare, alternativt sy upp plaggen själv. Utbudet av kläder har förändrats enormt sedan dess och idag finns det kläder i alla längder, storlekar och passformer. Härligt!

magazine-o