Monday, 24 Jun 2024

Rensa ut gårdagens mode

Plaggen du har tröttnat på kan komma till stor användning för någon annan och därför är det viktigt att man ser över sin garderob med jämna mellanrum. Nästan alla människor har något eller flera plagg som aldrig kommer till användning och som fortfarande håller måttet. Genom att skänka bort gamla kläder lämna man utrymme för nya och dessutom hjälper man en annan människa.

Vill du skänka bort kläder och skor kan du vända dig direkt till en secondhand-butik. I Sverige finns det ett flertal butiker och kedjor, bland annat Stadsmissionen som mer än gärna tar emot kläder och saker av bra kvalitet. Oftast behövs det ingen föranmälning, utan det räcker bra med att bara komma förbi under butikens öppettider.

Har man väldigt mycket kläder och ingen tillgång till bil kan det ibland kännas lättare att slänga än att skänka, men gör inte det! Runt om i landet finns inte bara butiker, utan även containrar som är specifikt utsatta i områden för att samla in plagg, skor, hygienartiklar och kläder. Glöm inte bort att läsa reglerna som gäller, vilket ofta står skrivet på själva containern. Det kan handla om hur man ska packa kläderna eller vad som uppskattas mest.

magazine-o