Tuesday, 23 Jul 2024

Med fokus på accessoarerna 2019

2019 är ett år då statement-stilen på allvar tar ut sin rätt i modevärlden i en slags ambivalent kombination med stilren design samtidigt som det hållbara tänket anammas på olika plan. Stora, utmärkande smycken som andas lång livslängd är helt rätt, liksom rejäla hårattiraljer som piffar till den övriga looken, vilken gärna får gå i en sportig 90-tals stil.

Statement i kombination med stilren design

90-talet är tillbaka med bravur och med det också en stil baserad av trender som spontant inte hör samman per automatik. Den feminina glamouren tar en stor roll i årets accessoartrender samtidigt som det sportiga är supertrendigt. Det handlar till exempel om utmärkande smycken som sätter sin prägel på en look trots sin annars minimalistiska design, något bland annat den kända smyckesdesignern Tomas Sabo tydligt presenterat i sin senaste kollektion. Vill du anamma stilen eller kanske ge en moderiktigt smycke i studentpresent är Jewelrybox en webbutik du inte får missa. Här hittar du Tomas Sabo och andra moderiktiga smyckemärken som sätter en unik prägel på din look. Det handlar kort och gott om att ge vardagen lite mer festlig stämning samtidigt som den stilrena designen präglar modescenen. En något ambivalent trend som lockar just på grund av sitt motstridiga innehåll.

Influencers inom modevärlden har tydligt visat upp den här trendiga stilen med utmärkande smycken och attiraljer. Att bära upp en personlig stil spelar en väsentlig roll i 2019 års modesvängar. Ringar med statement eller kanske stora hårspännen från de stora modehusen är en het trend.

Hållbart mode – pläterat guld

Just nu präglas design- och modevärlden av ett starkt fokus mot hållbarhet. Det gäller framför allt tillverkningsprocesser och material. Smycken tillverkas i hög grad av 925 sterling silver och guldfärgade attiraljer tenderar att vara pläterade med guld. I längden innebär det att smycken och accessoarer håller under många år, något som går helt hand i hand med hållbarhet och en mer miljövänlig look.

Guld är alltså en het trend 2019, liksom gula kulörer. Dessa toner passar utmärkt till leopardmönstret som på nytt fått liv i modevärlden. Guld gör sig dessutom extra vackert på sommaren och ett par stora guldörhängen på grillfesten är helt rätt. Glöm inte bort klockan som accessoar till din outfit; den får mer än gärna vara i pläterat guld den med! Helst i en retroladdad modell eller en variant som andas tidlös design och mångsidig funktion.

Huvudbonader och accessoarer är vad som utmärker stilen 2019. Halsband kan med fördel bäras lager på lager i lite tunnare varianter. Våga lite extra på de här detaljerna och kör en något mer stilren look övrigt. Då är trendstämpeln ett faktum och det är dessutom så roligt att variera looken med piffiga accessoarer och läckra smycken!

magazine-o