Tuesday, 23 Jul 2024

Ta hand om dina skor

Precis som kläder vill de allra flesta människor att sina skor ska hålla så länge som möjligt. Skorna är den del av en outfit som får ta emot mest stryk i form av hårda och ojämna underlag och varierande väder. Visst är det roligt att köpa nya skor, men oftast så lönar det sig mycket i längden att ta hand om de man redan har.

Det finns många sätt att gå tillväga för den som vill förlänga livslängden på sina skor. Beroende på vilket material skorna har kan du behöva se till så att skorna är impregnerade med rätt typ av medel och vissa skor lämpar sig helt enkelt inte för alla väderförhållanden alls.

Smuts och lera gör snabbt att ett par skor känns tråkiga att använda. Investera i en bra skoborste eller se till så att du alltid torkar av skorna när du kommer innanför dörren. Mycket känsliga skor kan med fördel förvaras i en “dust-bag” under tiden de inte används. Påsen ser inte bara till att skydda skorna från slitage, utan håller även skorna fria från damm. Har du vita skor som förlorat sin färg kan det vara en bra idé att investera i skofärg!

magazine-o